L-1 Visa Qualifying Organization

 L-1 Visa Qualifying Organization In an L-1 visa context, an overseas company that seeks to send employees to the U.S. under an L-1 visa is required to be related to the U.S. company in a specific manner. Both the U.S. office and the foreign entity must continue to share common ownership and control. They must […]

Does a real estate investment meet the E-2 investor visa requirements?

The Treaty Investor Visa (nonimmigrant E-2 classification) is intended for nationals of a foreign country with which a qualifying treaty exists. Investors from a treaty country will either have to purchase an existing business in the U.S., or start one from scratch. 2 CFR 41.51(m) requires that: “The enterprise must be a real and active […]

Çift milliyetli, hemcinsi ile evli çiftlere uygulanan göçmenlik kuralları: DOMA

Bir seneyi aşkın bir süre önce, Amerikan Anayasa Mahkemesi (US Supreme Court) United States v. Windsor davasında bir yasal prensibi değiştirecek, ilerici ve yeni bir yasal kavram getirecek bir karara imza attı; Evliliğin Korunması Kanunu’ nun 3ncü kısmının Anayasaya aykırı olduğuna karar verdi. Kısaca DOMA (Defense of Marriage Act) olarak bilinen Federal “Evliliğin Korunması” Kanunu, […]

The President’s Immigration Accountability Executive Actions

Based on President Obama’s briefing at White House on 11/20/2014, the following is the brief components of the action plan to use his executive authority to partially improve the U.S. immigration system. The details are still being worked out at this time; merits of many will be updated as details are revealed. Deferred Action for […]

Suç Mağdurları ve Aile İçi Şiddete Maruz Kalan Eş, Çocuk ve Ana-Baba İçin Göçmenlik Seçenekleri: U, T ve VAWA vizeleri

Amerika’daki yasal olmayan göçmenler çoğunlukla vuku bulan suçları polisle başlarının belaya girmesinden korktukları için ve sınırdışı edilme korkusuyla, söz konusu suçlar kendilerine karşı işlenmiş olsa bile, polise bildirmekten kaçınıyorlar. Bu sebeple, toplumda yaşayan herkesin barış ve huzurunu sağlamak ve suç işleyenlerin cezasız kalmamasını teminen Federal Devlet suç mağdurlarının öne çıkıp hiç bir baskı ve korku […]

ABD‘ye Giris Yasaklarindan Muafiyet Basvurusu Form I -212

ABD‘ye Giris Yasaklarindan Muafiyet Basvurusu Form I -212 I-212 Muafiyet/Afedilme: Amerika’dan deport, sınırdışı edildikten sonra tekrar Amerika’ya giriş yapma izni için başvurma: ABD’den sınırdışı edilen kişilerin ilk sorduğu soru çoğunlukla “ne zaman geri dönebilirim” oluyor. Amerika’dan deport edilen, sınırdışı edilen kişiler şartlara ve sınırdışı edilme nedenlerine göre tipik olarak 5,10 ya da 20 yıl süre […]

Form I-601, Amerika’ya giriş yasağından muafiyet/afedilme başvurusu nedir?

Form I-601, Amerika’ya giriş yasağından muafiyet/afedilme başvurusu nedir? Eğer başvuran daha önce Amerika’dan sınır dışı /deport edilmişse, veya sınır dışı davasında gönüllü olarak çıkış yapma süresini geçirdikten sonra çıkış yapmışsa, bu taktirde giriş yasağından muafiyet başvurusu farklı bir özellik gösterir ve farklı şartlara tabidir. Bu konumuzdan farklı ve kullandığı form’un adı ile atfedilir; I-212 Muafiyet/Affedilme […]

K1/K2 NİŞANLI VİZESİ

K1/K2 NİŞANLI VİZESİ Sık sık maruz kaldığım sorulardan birisi de şu: ABD vatandaşı ile nişanlanan yabancı bir kişi ABD’de evlenmek üzere vize alabilir mi? Sorunun kısa cevabı “evet”tir ancak gerekli şartların varlığı halinde mümkündür. Bütün detay ve incelikleri, ve her özel durumu kapsayan nüansları bu yazıda kapsamak elbette imkansız. Ancak genel bilgi niteliğinde şunlar söylenebilir: […]

EB-5 Yatırım Vizesi

EB-5 Yatırım Vizesi Nedir? Nasıl başvurulur? EB-5 yatırım vizesi, Amerika’da en az 10 tam gün Amerikalı işçi çalıştıran yeni bir ticari girişime en az 1 milyon dolar yatırım yapan kişiler için ticari bazda bir göçmenlik seçeneğidir. İstihdamın artması hedeflenen bölgelerde ise (targeted employment area “TEA”) yabancı yatırımcının en az 500,000 dolar yatırım yapması yeterli olmaktadır. […]

E-2 Yatırım Vizesi Başvuranları İçin “Önemli Miktar Yatırım” Tanımı

E-2 Yatırım Vizesi Başvuranları İçin “Önemli Miktar Yatırım” Tanımı E-2 yatırımcı vizesi, Amerika’da iş kuran kişilerin ilk aklına gelen vize tercihidir. Bu vize türü, yenilenmesinde herhangi bir limit olmadığı için, süresiz olarak yenilenebilmesi avantajıyla son derece caziptir. Göçmen olmayan L-1 ya da H-1B vizelerinde olduğu gibi 5-7 yıllık sınırlamalar E-2 vizesinde sözkonusu olmadığı için, visa […]