ABD’de Turist Vizenizin Süresini Aşmak

ABD’ye aile ve arkadaşlarını görmek üzere ziyaretçi olarak, Disney World’de Mickey Mouse’u, Beyaz Saray’ı veya New York City’deki Empire State Binası ve benzerlerini görmek için turist olarak veya tıbbi tedavi için, ya da kısa süreli iş yapmak için gelen herkes bir turist/ziyaretçi vizesi almalıdır (İş için B-1, keyif/tıbbi tedavi için B-2). Bu vizeler devamlı olarak, […]

GÖÇMENLIKLE BAĞLANTILI SUÇLAR (CRIMMIGRATION)

Göçmenlikle bağlantılı suçlar (İng. crimmigration) sözcüğü geçtiğimiz yıllarda bir hukuk profesörü tarafından dile kazandırılmıştır ve halen pek çok yazım denetleyici tarafından tanınmamaktadır. Bu deyim basit bir ifadeyle, ceza hukuku ve göçmenlik hukuku arasındaki kesişimi göstermektedir. Bu iki iç içe disiplinin A.B.D.’de uzun soluklu bir geçmişi vardır. Var olduğu ilk yüzyıllarda, A.B.D.’ye kanunsuz girişlere verilen karşılık […]

A.B.D.’de Sığınma Nasıl Elde Edilir?

Sığınma Eğer şu anda ABD’de iseniz ve kendi ülkenizde zulüme uğradıysanız veya ülkenize döndüğünüz takdirde zulüme uğrayacağınıza dair sağlam dayanağı olan bir çekinceniz varsa, sığınma başvurusu yapmak isteyebilirsiniz. Sığınma, size ülkenize dönüşünüz güvenli hale gelinceye kadar Amerika Birleşik Devletleri’nde kalmanıza izin veren bir insani yardım çeşididir. Sığınma başvurusu ile iltica başvurusu arasındaki fark, sığınma başvurusunun […]

E-2 Vizesi Örnek Olay İncelemesi

Avukat Gökhan Yazıcı, ABD Göçmenlik ve Ticaret ve Şirketler Hukuku Avukatı, YAZICI LAW E-2 yatırımcı vizesi başvurusunda ana hatlarayla atılacak adımlar aşağıdaki  gibidir. Elbette her başvuru içeriği ve özellikleri itibariyle digerinden farklıdır, ancak bu yolla ABD’de yatırımcı vizesi almak isteyenler icin tahmini zamanlamayı ve atılacak adımları aşağıda sıraladım:  E-2 yatırımcı vizesi ile ilgili daha fazla […]

AİLE BAZINDA GÖÇMENLİK VİZESİ

AİLE BAZINDA GÖÇMENLİK VİZESİ Sponsor olabilmesi için kişinin hangi koşullara sahip olması gerekir? Sponsor olacak Amerikan vatandaşının anne-baba ve diğer akrabaları için başvurabilmesi için en az 21 yasında olması gerekiyor. Diğer kategorilerde ise sponsor olacak Amerikan vatandaşı ya da yasal oturum izni (yeşil kart) sahibinin en az 18 yasında olması ve ikametgahının A.B.D.’de bulunması şartı […]