ABD‘ye Giris Yasaklarindan Muafiyet Basvurusu Form I -212

ABD‘ye Giris Yasaklarindan Muafiyet Basvurusu Form I -212 I-212 Muafiyet/Afedilme: Amerika’dan deport, sınırdışı edildikten sonra tekrar Amerika’ya giriş yapma izni için başvurma: ABD’den sınırdışı edilen kişilerin ilk sorduğu soru çoğunlukla “ne zaman geri dönebilirim” oluyor. Amerika’dan deport edilen, sınırdışı edilen kişiler şartlara ve sınırdışı edilme nedenlerine göre tipik olarak 5,10 ya da 20 yıl süre […]

How do we sign on behalf of our company?

Companies are artificially created entities, and therefore cannot sign documents or contracts. A company can enter into any type of binding legal contracts or promissory notes or leases by only the action of its one of the officers or employees with the legal authority to bind the company and sign on behalf of the company. […]

Form I-601, Amerika’ya giriş yasağından muafiyet/afedilme başvurusu nedir?

Form I-601, Amerika’ya giriş yasağından muafiyet/afedilme başvurusu nedir? Eğer başvuran daha önce Amerika’dan sınır dışı /deport edilmişse, veya sınır dışı davasında gönüllü olarak çıkış yapma süresini geçirdikten sonra çıkış yapmışsa, bu taktirde giriş yasağından muafiyet başvurusu farklı bir özellik gösterir ve farklı şartlara tabidir. Bu konumuzdan farklı ve kullandığı form’un adı ile atfedilir; I-212 Muafiyet/Affedilme […]

K1/K2 NİŞANLI VİZESİ

K1/K2 NİŞANLI VİZESİ Sık sık maruz kaldığım sorulardan birisi de şu: ABD vatandaşı ile nişanlanan yabancı bir kişi ABD’de evlenmek üzere vize alabilir mi? Sorunun kısa cevabı “evet”tir ancak gerekli şartların varlığı halinde mümkündür. Bütün detay ve incelikleri, ve her özel durumu kapsayan nüansları bu yazıda kapsamak elbette imkansız. Ancak genel bilgi niteliğinde şunlar söylenebilir: […]

EB-5 Yatırım Vizesi

EB-5 Yatırım Vizesi Nedir? Nasıl başvurulur? EB-5 yatırım vizesi, Amerika’da en az 10 tam gün Amerikalı işçi çalıştıran yeni bir ticari girişime en az 1 milyon dolar yatırım yapan kişiler için ticari bazda bir göçmenlik seçeneğidir. İstihdamın artması hedeflenen bölgelerde ise (targeted employment area “TEA”) yabancı yatırımcının en az 500,000 dolar yatırım yapması yeterli olmaktadır. […]

E-2 Yatırım Vizesi Başvuranları İçin “Önemli Miktar Yatırım” Tanımı

E-2 Yatırım Vizesi Başvuranları İçin “Önemli Miktar Yatırım” Tanımı E-2 yatırımcı vizesi, Amerika’da iş kuran kişilerin ilk aklına gelen vize tercihidir. Bu vize türü, yenilenmesinde herhangi bir limit olmadığı için, süresiz olarak yenilenebilmesi avantajıyla son derece caziptir. Göçmen olmayan L-1 ya da H-1B vizelerinde olduğu gibi 5-7 yıllık sınırlamalar E-2 vizesinde sözkonusu olmadığı için, visa […]

E2 YATIRIMCI VİZESİ

E2 YATIRIMCI VİZESİ Yatırımcı (E2) vizesi Amerika’da iş yapmak isteyenler arasında en popüler vize çeşitlerinden birisidir. Bir çok kişi için kendilerine sponsor olacak bir işveren, ya da Amerikan vatandaşı olan bir aile yakını bulma imkanı yoktur. Yakın aile bireyi eğer Amerikan vatandaşı çocuk, eş ya da anne-baba değilse, zaten makul bir zaman dilimi içinde sonuçlanmaz. […]

B1 ve B2: Zevk ve İş için Ziyaretçi /Turist Vizeleri

B1 ve B2: Zevk ve İş için Ziyaretçi /Turist Vizeleri Turist vizeleri nedir? Bu vize kategorisi A.B.D.’ne geçici olarak iş (B1), ya da zevk, turistik veya tıbbi tedavi amaçlı (B2) giriş yapmak isteyenler için ayrılmıştır. Pratikte her iki vize de B1/B2 birlikte verilmektedir (Ziyaretçi/Turist Vizesi). Buna karşılık, Türkiye’nin aralarında olmadığı 27 ülke vatandaşları ise geçici […]

L-1 Sirketlerarasi Transfer Vizesi

L-1 Şirketlerarasi Transfer Vizesi L-1 Vizesi Nedir? L-1 vizesi yabancı şirketlerin vasıflı çalışanlarının Amerika’daki bağlı şirket, kardeş şirket, ya da ana şirkete transfer edilmelerine, ABD’ye taşınmalarına ve söz konusu bu şirketlerde çalışmalarına olanak veren geçici ve göçmen olmayan kategoride bir vizedir. Şirketlerarası transfer vizesi, L-1, hizmet ve ürünlerini ABD’ye açmak ve genişlemek isteyen yurtdışındaki küçük […]

AİLE BAZINDA GÖÇMENLİK VİZESİ

AİLE BAZINDA GÖÇMENLİK VİZESİ Sponsor olabilmesi için kişinin hangi koşullara sahip olması gerekir? Sponsor olacak Amerikan vatandaşının anne-baba ve diğer akrabaları için başvurabilmesi için en az 21 yasında olması gerekiyor. Diğer kategorilerde ise sponsor olacak Amerikan vatandaşı ya da yasal oturum izni (yeşil kart) sahibinin en az 18 yasında olması ve ikametgahının A.B.D.’de bulunması şartı […]